14.3 C
București
vineri, martie 29, 2024

24 Ianuarie din presa vremii

Încă din decembrie ’58, Comitetul Central al Partitudui Muncitoresc Romîn și Consilul de Miniștri al Repubicii Populare Romîne au hotărît că e ocazia potrivită ca să se schimbe numele Pieței 28 Martie din Capitală în Piața Unirii. Ce mai scria pe-acolo în hotărîre – dar scris a rămas – e că trebuia să se facă un monument și un muzeu.

De ziua Unirii s-a petrecut cu fast schimbarea plăcuței cu numele pieței – însuși președintele Sfatului Popular făcînd onorurile:

și după cum se vede din arhiva Agenției de presă, a fost mare sărbătoare în Capitală!

În fine; Piața Unirii a rămas și azi numele pieței. A trecut prin multe schimbări și necazuri – prea multe! – și încă mai are multe de tras ca să devină acea piață centrală pe care n-am avut-o niciodată.

 

The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34