12.8 C
București
duminică, martie 3, 2024

Veneția va introduce o taxă de vizitare!

De anul acesta, pentru a intra în Veneția va trebui să plătim o taxă de 5 euro. Este primul oraș din lume care introduce un bilet pentru cei care nu și-au programat cel puțin o noapte în oraș și insulele sale mai mici.

Obiectivul este limitarea turismului de o zi, în condițiile în care orașul italian a avut de suferit în ultimii ani din cauza prezenței excesive a turiștilor, dar și din cauza marilor nave de croazieră care debarcă zilnic mii de pasageri. Practic, se dorește încurajarea turismului pentru mai multe nopți.

Rezidenții din Veneția și cei care au rude în oraș vor fi scutiți de această taxă.

Măsura va intra în vigoare din data de 24 aprilie 2024 și va viza weekend-urile de primăvară și vară.

Din 2025 însă, calendarul limitărilor va fi extins și ar putea exista unele ajustări în ceea ce privește creșterea prețului biletului.

Rezoluția a fost necesară pentru a proteja laguna de turismul excesiv, care în unele zile ale anului face ca orașul să devină extrem de aglomerat pentru locuitorii săi. În plus, au crescut protestele localnicilor care se plâng de creșterea prețurilor, de puține activități comerciale de proximitate (cum ar fi supermarketurile) și de chiriile imposibil de găsit.

sursa- bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie