28 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Vânzările de trotinete electrice au crescut cu 10% în ultimul an

Vânzările de trotinete electrice au crescut, în ultimul an, cu aproximativ 10%, în România, în timp ce preţul mediu de vânzare per unitate a scăzut cu cel puţin 10%, în condiţiile ieftinirii materiilor prime, potrivit datelor unei companii din industria de comerţ electronic.

Anual, românii cumpără circa 50.000 de trotinete electrice noi.

„În mod particular, în Bucureşti, cererea de trotinete electrice este mai mare pe măsură ce Capitala devine un oraş în care parcarea maşinii personale într-un loc de proximitate este tot mai dificilă, iar costurile de parcare au crescut accelerat. De aceea, trotinetele devin mijloace de transport foarte convenabile, utile şi rapide. În prezent, Capitala este cea mai mare piaţă de vânzare a vehiculelor electrice pentru evoMAG, reprezentând 40% din totalul categoriei”, a declarat Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.

Vânzările de biciclete şi scutere electrice au înregistrat, în ultimul an, o creştere similară trotinetelor. Tendinţa de creştere a categoriei de electrice va fi susţinută pe termen mediu şi lung, în condiţiile în care lumea devine mai conştientă de emisiile de gaze cu efect de seră şi de poluarea mediului, alături de beneficiile de eficientizare a transportului, precizează sursa citată.

De altfel, retailerul se aşteaptă ca în acest an vânzările de vehicule electrice să reprezinte circa 10% din cifra sa de afaceri.

La nivel de piaţă, evoMAG estimează o stagnare a segmentului de trotinete electrice, care este sezonier, iar vremea schimbătoare din acest an a încetinit ritmul de creştere a vânzărilor.

„Deşi trebuia să înceapă de circa 2 luni, fereastra de vânzări accelerate de trotinete electrice, care coincide perioadei cu temperaturi calde din an, abia s-a deschis. Ne aşteptăm, astfel, ca piaţa să stagneze în 2023”, mai spune Mihai Pătraşcu.

. AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie