38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Vânzările de imobile din Bucureşti sunt cu aproape 16% mai mari

Trendul pieţei imobiliare din Bucureşti se va păstra pe creştere pentru vânzările de imobile, mai ales pentru proprietăţile noi şi bine poziţionate, după ce, în luna martie a acestui an, vânzările au crescut cu 15,8%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, estimează compania North Bucharest Investments, într-un comunicat.

„Potrivit datelor furnizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), luna martie a marcat un plus pentru sectorul imobiliar din Bucureşti, cu un total de 4.643 de unităţi individuale vândute, depăşind cifrele înregistrate în martie 2023, când s-au vândut 4.009 unităţi. Creşterea vânzărilor de imobile din Capitală, de 15,8%, este un indicator că cererea pentru locuinţe este în continuă creştere, stimulată de randamentul bun al investiţiilor imobiliare şi în ciuda creşterilor de preţuri din cauza TVA mai mare. North Bucharest Investments confirmă cifrele ANCPI prin rezultatele obţinute şi estimează că trendul pieţei imobiliare din Bucureşti se va păstra pe creştere pentru vânzările de imobile, mai ales pentru proprietăţile noi şi bine poziţionate”, se arată în comunicatul citat.

În context, Vlad Musteaţă, CEO al companiei, a explicat că avansul de aproape 16% al vânzărilor din Capitală din ultima lună este dovada că oamenii recunosc valoarea adăugată a achiziţionării unui imobil iar investiţiile în proprietăţi sunt considerate o metodă bună de securizare a banilor.

„Pentru luna martie 2024 raportăm şi noi vânzarea a 73 de locuinţe, marcând o creştere de 12% comparativ cu ianuarie 2024 şi un avans de 25% faţă de luna martie 2023, când am vândut 58 de proprietăţi. Această performanţă este dovada că proprietăţile situate în zona de Nord a Capitalei au mare căutare, iar pentru clienţi cântăreşte mult în decizia de cumpărare accesul facil la infrastructură dezvoltată şi mijloace de transport”, a precizat Vlad Musteaţă, potrivit documentului citat.

Datele ANCPI, prezentate în comunicat, mai arată că, în luna martie 2024, la nivelul întregii ţări au fost vândute 54.358 de imobile, cu 565 mai multe faţă de luna februarie. De asemenea, numărul ipotecilor, la nivel naţional, în martie 2024, a fost de 25.727, cu 4.886 mai mare faţă de martie 2023.

AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie