5.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Un nou episod al distrugerii patrimoniului industrial bucureștean

Un nou episod al distrugerii patrimoniului industrial bucureștean: Filan S.A., fosta Filatură de Lână Pieptănată București (FLPB) de pe șoseaua Vergului, în Pantelimon, e demolată în aceste zile.

E o suprafață imensă, ocupată de hale și despre clădirea administrativă, cu arhitectură brutalistă remarcabilă, care vor fi înlocuite probabil de un nou ansamblu rezidențial (LE: un supermarket), între blocurile ceaușiste deja existente.

Construit în 1965, ansamblul era în degradare, cazul majorității fabricilor și uzinelor care formau industria bucureșteană în trecut, primul pas spre distrugerea lor. Zona e în cădere liberă, plină de foste clădiri industriale semiprăbușite, în paragină sau transformate în altceva. FLPB adăpostea recent o spălătorie auto și spații de joacă și organizare de evenimente pentru copii.

Distrugerea industriei locale bucureștene după 1990 și decimarea accelerată a patrimoniului industrial, eșecul de a face conversii inteligente în cazul unor ansambluri de clădiri care ar putea fi reintegrate în viața orașului sunt minusuri grave ale Bucureștiului. Nici administrația locală, nici cetățenii nu par interesați de subiectul ăsta, așa că starea de fapt se va menține.

de Raiden

foto sus: BACU

foto jos: instagram.com/raidenbucharest

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie