15.6 C
București
vineri, martie 29, 2024

Uite niște chestii care se-ntâmplă pe moment și care nu-s ok:

Azi se dă decretul care instituie starea de urgență pe teritoriul României din cauza pandemiei de Coronavirus. Uite niște chestii care se-ntâmplă pe moment și care nu-s ok:

🔴 presa naivă/cu agendă spun că-i excelent că-n România sunt puține cazuri de infectare, comparativ cu alte state. Doar pentru că nu sunt testate suficiente persoane nu înseamnă că România e mai ferită. Dacă nu vezi sau refuzi să vezi o problemă, nu înseamnă că ea nu există.

🔴 granițele se închid „oarecum”, adică tot pot intra în țară oameni din zone galbene. Cu tot controlul medical de la frontieră, e imposibil să nu intre purtători asimptomatici. Granițele ar trebui închise total temporar, pentru a controla mai bine răspândirea infecției.

🔴 sunt permise evenimentele cu mai puțin de 50 de participanți deși în același timp se recomandâ distanțarea socială și statul acasă. Informațiile se bat cap în cap. Nu mergeți în grupuri mari.

🔴 mall-urile rămân deschise, deși reprezintă locuri unde lumea se adună inevitabil

E clar că pandemia va ține câteva luni. În România, dar și în Europa, vârful pandemiei nu a fost atins încă. Anul școlar/universitar 2019-2020 pare compromis. Devine din ce în ce mai probabil că alegerile locale, programate inițial pentru iunie, să fie amânate pentru toamnă. Festivalurile mari de la vară sunt puse sub semnul întrebării. Sectoarele turistic, HoReCa, de transport și de evenimente sunt primele afectate de reducerea drastică a activității iar impactul economic negativ abia începe să se vadă.

Solidaritatea, empatia, toleranța și calmul sunt esențiale în perioada asta dificilă:

ajutați vârstnicii și pe cei cu co-morbidițăți (boli deja existente), grupuri extrem de vulnerabile
stați acasă, lucrați de acasă dacă puteți, distanțați-vă social
nu cumpărați tot magazinul, luați strict ce vă trebuie
evitați spațiile (mai ales închise) aglomerate
donați pentru spitale și mici afaceri locale pe care le susțineți
respectați normele minime de igienă, e ușor
informați-vă de pe canale oficiale locale și internaționale
nu contribuiți la răspândirea panicii (postat obsesiv poze cu rafturi goale în magazine, de exemplu)
adaptați-vă stilul de viață la situația curentă

De Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34