13 C
București
vineri, martie 29, 2024

Cum ar putea fi marcată ziua națională altfel?

După defilare/paradă pe sub Arcul de Triumf de 1 Decembrie 2019, detașamente ale Ministerului de Interne – pompieri, jandarmi, studenți la Academia de Poliție și fanfară – au coborât pe Calea Victoriei până la Piața Revoluției, unde s-au oprit în fața sediului instituției. A avut loc un eveniment de recunoaștere a angajaților remarcabili, ridicări în grad etc. A vorbit și ministrul de interne, Vela (PNL), nimic memorabil.

Festivismul militar cu iz prăfuit de ziua națională e norma în România, efectiv nu există altă cale de a sărbători oficial 1 Decembrie. Expunerea tehnicii militare, adesea proaspăt spoită, nostalgiile și patetismele, religiozitatea exacerbată, apelul la valori desuete și conectarea forțată la epoci apuse combinate cu un discurs naționalist-patriotard ieftin arată că nu știm să ne bucurăm pe bune de ziua națională. Mass media nu face decât să propage modul ăsta optzecist de a celebra 1 Decembrie, culminând cu interviuri mega cringe cu spectatorii de la defilare și reportaje aproximative și deloc obiective despre momentul 1918.

Cum ar putea fi marcată ziua națională altfel?

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34