-0.9 C
București
miercuri, februarie 8, 2023

Turul Revoluției ’89: selecții

CUM TE ÎNSCRII? E-mail la rezistenta.urbana@gmail.com, cu subiectul „Tur Revoluție”, cu numele tău complet. Dacă înscrii mai multe persoane, e nevoie de numele tuturor. Excepție fac minorii, a căror responsabilitate a participării o poartă părinții/însoțitorii. În eventualitatea în care nu mai ajungi la tur, te rugăm anunță-ne pe același e-mail.

Revoluția din 1989 e un subiect intens dezbătut luna aceasta. Dincolo de pozele și filmările de acum 33 de ani sunt locurile fizice din București unde s-au întâmplat evenimente esențiale atunci. Cristi Radu (instagram.com/raidenbucharest) – urban storyteller și Mihai Burcea (https://facebook.com/mihai.burcea.58) – istoric, expert cercetător în cadrul Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului te duc la pas prin centrul capitalei și-ți arată câteva spații urbane de importanță majoră în decembrie 1989.

Traseul pornește din centrul Pieței Revoluției, înconjoară fostul CC al PCR, apoi prin fosta str. Ministerului merge spre fosta Piață 13 Decembrie, apoi spre cvartalul instituțiilor represive ale regimului comunist din jurul str. Domnița Anastasia și str. Eforiei, cu încheiere la ex-sediul Miliției Capitalei de pe Calea Victoriei. Oprim pe la clădiri ale Partidului Comunist și ale fostei Securități, le aflăm istoria, vedem urmele gloanțelor/incendiilor din 1989 și vorbim despre secrete ascunse sub piețe și străzi. Hai la plimbare în ziua ultimului discurs al lui Nicolae Ceaușescu! Vei afla lucruri mai mult decât interesante. Turul este realizat independent.

► CÂND? Miercuri 21.12, de la 10:30 AM. Turul durează aproximativ trei ore – trei ore și jumătate.

► PARTICIPANȚI. Grupul se constituie din persoanele care se prezintă la punctul de întâlnire până la ora începerii turului, cu rezervare prealabilă pe e-mail rezistenta.urbana@gmail.com.
Turul se ține dacă se formează un grup de minimum 5 participanți.

► ACCESUL. Participarea la tur se face în baza unui suport voluntar recomandat de 50 lei/persoană, oferit pe loc.

► PUNCT DE ÎNTÂLNIRE. Statuia ecvestră a regelui Carol I, în centrul Pieței Revoluției, pe esplanada din fața Bibliotecii Centrale Universitare.

IMPORTANT. Păstrăm rezerva zilei de joi, 22.12, tot de la 10:30 AM, pentru a muta turul în caz de vreme nefavorabilă sau alți factori, situație care se va anunța de îndată, verifică periodic tab-ul „Discussion” aici, pe event.

Ne vedem pe stradă!

instagram.com/bucurestirealist
facebook.com/bucurestiivechisinoi

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.