39.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Trei ani: ce au făcut?

Trei ani e un prilej bun să ne dăm cu părerea despre ce-au reușit să facă primarii bucureșteni în mandatul de față.

Sectorul 1

Avem aici cea mai dezamăgitoare prestație de sector. O primărie care nu reușește – și nici nu pare că încearcă! – să administreze nimic. Ce face, face degeaba, în sine; nu păstrează, nu gospodărește, nu urmărește, nu cultivă. Un stil conflictual și păgubos, dezgustător pentru toată lumea.

Sectorul 2

Eu zic că-i surpriza bună a Capitalei. Pare singurul sector unde cineva încearcă să aducă ideea de plăcut. Refaceri prietenoase de străduțe, tentative susținute de a păstra ceea ce se face. Și – pentru prima dată – o preocupare pentru spălarea părții centrale ce ține de sector.

Sectorul 3

Scîrbos loc. Țîfna primarului – totul în puterea și la dispoziția lui – șterge și folosul adus de nu puținele soluții reușite.

Sectorul 4

O însăilare maniacală de lanțuri și opritoare… Fitece metru pătrat „reglementat” și impunerea voinței primarului în orice este și aici o umilire a cetățeanului.

Sectorul 5

Se putea – aici – să nu rămînă totul special? Primarul ales a lipsit un an bun, înlocuit de altcineva pe același calapod. Rezultatul: se fac lucruri în disperare, repede, fără nici o urmă de cap, fără a urmări nici măcar o clipă să transforme cartierele în locuri prietenoase. Momentele în care „se face” sînt urmate de altele în care nu se mai face nimic.

Sectorul 6

Musca la arat! Neîndoios și lucruri bune care apar, însă umbrite de stilul elitist cu care-s servite.

Întregul oraș

Te uiți în jur și simți că nu s-a clădit nimic și că prea puține și prea-ncet s-au îndreptat lucrurile strîmbe lăsate cu anii. Locul public e – fără tăgadă – mai respectat decît oricînd. Dar nici o lucrare nu avansează mulțumitor. Planuri bune care întîrzie însă să se pună în operă. Precauția Primarului e legendară, însă felu-n care ignoră provocările e cîștigător.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie