Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București, în parteneriat cu Medicentrum și Lite Microsystems, a lansat o platformă GRATUITĂ de consultații online pentru spitalele Primăriei Capitalei.

Aplicația a fost testată cu succes pentru verificarea funcționalității zilele trecute pentru Spitalul Clinic Colentina, și a fost lansată astăzi, 17 martie, la ora 17.30.

Urmează să fie implementată cât mai curând în celelalte spitale administrate de Primăria Capitalei, a precizat primarul general, Gabriela Firea.

Locuitorii Capitalei se pot adresa online specialiștilor, care îi vor evalua medical de la distanță și le vor răspunde la întrebări.

Prin această modalitate se asigură și un prim triaj al pacientului și, în funcție de chestionarul completat (prin intermediul căruia se pot transmite chiar și documente medicale), acesta va primi recomandările corespunzătoare.

Pacienții accesează https://pacient.assmb.ro , introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au și atașează, dacă este cazul, documente medicale (rezultate analize, recomandări de la specialiști, istoric medical, bilete de ieșire din spital, șamd.). Selectează specialitatea și medicul, apoi introduc datele personale și cele de contact.

Răspunsul va fi primit direct din partea medicului în 12-24 ore, în funcție de disponibilitatea specialistului și de numărul de cazuri. Astfel pacientul primește informații personalizate în urma cărora va știi ce are de făcut cu exactitate.

Sursa: Facebook Primarul Captalei

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.