27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Targurile sunt mai ales ocazii de interactiune sociala si mondenitati locale, si mai putin saloane literare.

  ·

M-am plimbat o ora prin targul de carte de toamna (Gaudeamus) inainte sa sustin un discurs despre vanzarea inteligenta.

Se intampla rar sa raspund la astfel de initiative, insa m-a convins autoarea Madalina Cheptea – o specialista in afaceri si cu un doctorat in stiinte economice.

Asadar, in nici o ora am „recoltat” cateva titluri.

Putine, dar rare, ca sa ma joc cu vorbele.

Am remarcat aglomeratia,  la fel ca in alti ani. Semn bun ca se cauta tipariturile,  chiar daca nu trebuie sa ne amagim, targurile sunt mai ales ocazii de interactiune sociala si mondenitati locale, si mai putin saloane literare.

Astfel si-a facut loc multa maculatura comerciala, dominata de avalansa de titluri pseudo-stiintifice, de genul „dezvoltare personala”.

Si tot mai mult se aduna autori de duzina prolifici in planul povestirilor de viata. Probabil ca multi dintre ei isi hranesc orgoliul si mai deloc buzunarul, transformand literatura intr-un exercitiu de autoadmiratie.

Dar cum editurile noastre ofera un loc sub tipar oricui, iata-ne intr-o perioada fasta a cartii scrise in Romania.

Totusi, prefer si in acest an sa acord credit autorilor straini pentru care merita investitia in cunoastere.

Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie