Sneaky Administrația Prezidențială face buildup de eveniment pentru 1 Mai de parcă ar fi Ziua Porților Deschise sau ceva, apoi menționează la final, pe un rând, în trecere, că accesul se taxează. Foarte mulți vizitatori află abia la intrare că trebuie să plătească 20 lei bilet plus taxă foto dacă au aparat foto. Nu e voie să facă poze cu exteriorul Palatului Cotroceni (megamonument istoric), nici cu biserica din curte. Ghidul nu poate explica de ce la Noaptea Muzeelor e voie și în acest caz, nu. La interior se pot face poze.

Ghidul menționează elogios numele președintelui de câteva ori și arată cu emoție spre aripa palatului în care au birourile oamenii „care lucrează pentru președinte”. I-auzi, prezidentul are angajați personali pe care îi plătește din banii lui, nu?

În rest aceeași nostalgie tembelă în discursul oficial despre familia regală care „n-a făcut nimic pentru ea, doar pentru popor”. Palatele și castelele regilor sunt nimicuri, da. Vezi Carol al II-lea care a făcut binedetot treaba.

Ciupeală de 1 Mai la Cotroceni, un ciubuc pe lângă bugetul imens de care beneficiază instituția.

de Raiden

sursa foto-
Muzeul Național Cotroceni deschis de 1 Mai

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.