Bucureștenii scapă de greva de la metrou, după ce sindicaliștii s-au înțeles în privința majorărilor salariale cu conducerea Metrorex.

Regia „anunță că astăzi, 4 decembrie a.c. a fost încheiat Contractul Colectiv de Muncă (2018-2019) între administrația Metrorex și partenerul social Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM).  Astfel, conflictul de muncă a fost stins, părțile convenind o mărire salarială de 20%.

Noul Contract Colectiv de Muncă urmează să fie înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), mâine, 5 decembrie 2018 pentru a intra in vigoare”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit înțelegerii, salariații cu cu categorii sau funcții superioare vor beneficia de o majorare salarială de 18%, în timp ce salariații cu categorii de încadrare inferioare vor primi o majorare de 21%.

Sursă: Agerpres

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.