Preţurile la alimente din întreaga lume au scăzut, pentru a treia oară consecutiv, în luna aprilie, afectate de impactul economic şi logistic al pandemiei de coronavirus, a afirmat Agenţia pentru Alimente a ONU.

Indexul de preţuri la alimente al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură, care măsoară modificările lunare pentru un coş de cereale, seminţe oleaginoase, produse lactate, carne şi zahăr, care erau estimate în medie la 165,5 luna trecută, au scăzut cu 3,4%, faţă de luna martie.

„Pandemia afectează atât cererea, cât şi livrarea de carne, iar închiderea restaurantelor şi scăderea veniturilor în gospodării duce la un consum mai mic şi la scăderea forţei de muncă în partea de procesare, iar acestea au un impact asupra sistemului de producţie”, a declarat Upali Galketi Aratchilage, economist la FAO.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.