25.3 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Se reabilitează din nou liniile de tramvai!

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan promite, și în acest an, reabilitarea celor 50 de kilometri de linii de tramvai și chiar extinderea rețelei de tramvaie din București!

Prin proiectul de buget propus, sunt alocați banii pentru aceste lucrări, a declarat edilul șef.

Sursa de finanțare a investițiilor nu este foarte clară, pentru că aceasta pare a fi bugetul local, dar ar putea fi și fonduri europene plus împrumuturi bancare, condiționate, însă, de accesarea prealabilă a fondurilor europene.

„Pe marile lucrări de infrastructură începem reabilitarea celor 50 de kilometri linie de tramvai. Și avem bani puși în buget pentru asta.

Bineînțeles că așteptăm deschiderea Programului Operațional Regional, pentru că mare parte din bani să-i ducem de acolo și din împrumuturile pe care putem să le luăm numai după ce accesăm banii europeni.

Avem, în buget, bani pentru extinderea rețelei de tramvai, acele studii de fezabilitate care se termină, anul ăsta – Piața Unirii, inelul median, extinderea de la Băneasa, extinderea de pe București – Târgoviște”, a declarat Nicușor Dan.

În context, ar fi interesant de amintit faptul că primarul general al Capitalei Nicușor Dan promitea, spre exemplu, modernizarea liniei 5 de tramvai, încă din iulie 2022.

„Pe linia 5 există un lung tronson pe Barbu Văcărescu, care este de modernizat. Și, pentru asta avem deja făcute DALI-urile.

Prețul modernizării unui kilometru de cale dublă de tramvai este de 10 de milioane de euro și este mult prea mult pentru bugetul local și așteptăm Programul Operațional Regional să se deschidă, pentru a putea accesa. Deci, asta este zona lungă, de aproximativ 5 kilometri”, spunea Nicușor Dan, în vara anului 2022.

În schimb, bucla de întoarcere a tramvaielor liniei 5 ar fi urmat să fie modernizată de către STB, imediat.

„Și mai este bucla, care are câteva sute de metri și pentru care deja a fost făcut contractul cu STB, pentru ca STB-ul să o facă și să termine în câteva luni”, promitea Nicușor Dan, în iulie 2022.

Mai mult, edilul șef vorbea, atunci, despre extinderea liniei 5 de tramvai până la complexul comercial Băneasa.

„Ar fi foarte utilă extinderea de la Băneasa, de unde este acum, până la complexul comercial, cam un kilometru. Pentru asta, dacă nu mă înșel, a fost pusă deja în consultare publică achiziția pentru studiul de fezabilitate și o să ieșim cu achiziția pentru studiul de fezabilitate, pentru a putea finanța, de asemenea, din POR”, declara Nicușor Dan, în iulie 2022.

Din păcate, lucrările la linia 5 de tramvai nu au debutat, încă!

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie