21.9 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

S-au deschis centrele de închiriat biciclete!

Din această lună, bucureștenii sunt asteptați să pedaleze cu bicicletele I’Velo prin parcurile și străzile din București, transmite green-report.ro.

Centrele de închiriere din Parcul Regele Mihai I (intrarea Charles de Gaulle) și din Parcul Tineretului (intrarea Șincai) sunt deschise de la 1 februarie. Acestea sunt echipate cu biciclete moderne, în stare perfectă de funcționare. În Bucureşti funcţionează 26 de stații automatizate în București.

Sistemul de bikesharing Ivelo, dezvoltat de Asociația Green Revolution reprezintă o oportunitate pentru bucureșteni de a adopta bicicleta ca mijloc de transport zilnic sau pentru recreere. Aceasta încurajează activitatea fizică și mobilitatea prietenoasă cu mediul, şi contribuie si la îmbunătățirea calității vieții în orașe, la reducerea traficului și a emisiilor de carbon.

”Obiectivul nostru este ca oamenii să folosească bicicleta indiferent de sezon sau de vremea de afară. Nu există vreme nepotrivită pentru mersul pe bicicletă, atât timp cât suntem echipați corespunzător. Tocmai de aceea am deschis centrele mai devreme anul acesta, pentru a oferi oamenilor un motiv în plus să înceapă să pedaleze prin oraș”, a declarat Raluca Fișer, Asociația Green Revolution.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie