27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Proteze fixe pe implanturi – soluția pentru recâștigarea zâmbetului cu Omega Omnident

În lumea stomatologiei, implanturile dentare sunt o revoluție care aduce zâmbetul pe buzele multor pacienți.

Cu toate că există mai multe opțiuni de tratament pentru pierderea dinților, implanturile dentare oferă o soluție de lungă durată, mai funcțională și mai estetică. În era modernă, termeni precum „proteze fixe pe 2, 4 sau 6 implanturi” devin tot mai comuni, iar pacienții sunt interesați să înțeleagă care variantă este cea mai potrivită pentru ei. Pentru a facilita înțelegerea, acest articol oferă o trecere în revistă a diferitelor tipuri de proteze fixe pe implanturi, precum și avantajele și dezavantajele fiecăreia.

În alegerea unei proteze dentare fixe, diversitatea opțiunilor poate fi atât un avantaj, cât și un factor de confuzie. Este crucial să discutați cu un medic stomatolog despre cea mai adecvată opțiune pentru situația dumneavoastră. În acest sens, clinica Omega Omnident se prezintă ca o soluție de încredere. Echipa de profesioniști sub conducerea Dnei Dr. Kozeta Moisidis (Koroveshi) îmbrățișează diversitatea culturală și are o abordare personalizată în oferirea de soluții pentru fiecare pacient.

Ce este un implant dentar? 

Un implant dentar este o rădăcină artificială a unui dinte, de obicei confecționată din titan, care este introdusă în maxilarul pacientului pentru a înlocui un dinte lipsă. Acesta servește ca un suport pe care se va fixa ulterior o coroană dentară, o punte sau o proteză. Practic, implantul dentar se comportă la fel ca rădăcina unui dinte natural, oferind stabilitate și funcționalitate.

Prin procedura de implantare, pacienții beneficiază de o soluție durabilă și estetică pentru înlocuirea dinților pierduți. Oricare ar fi cauza pierderii dentare, fie că vorbim de carii extinse, boli ale gingiilor sau accidente, implantul dentar reprezintă adesea cea mai adecvată opțiune pentru restaurarea aspectului și funcționalității orale. Cu toate acestea, este esențial să discutați cu un medic stomatolog pentru a determina dacă sunteți un candidat potrivit pentru implanturi dentare. În acest sens, clinica Omega Omnident oferă consultații detaliate și planuri de tratament dentar personalizate.

Proteze fixe pe 2 implanturi

Cu un design care facilitează confortul și stabilitatea, protezele fixe pe 2 implanturi sunt de obicei alegeri adecvate pentru persoanele care nu au pierdut un număr mare de dinți. Acestea sunt prindere în capse și pot fi îndepărtate pentru igienizare, ceea ce le face ușor de întreținut.

Proteze fixe pe 4 implanturi

Această variantă este o alegere potrivită pentru persoanele care suferă de pierderi dentare semnificative. Sistemul „All on 4” permite reconstrucția rapidă a danturii, uneori în doar 24 de ore, și nu necesită un implant pentru fiecare dinte lipsă. Aceasta este o alternativă cost-eficientă și de durată.

Proteze fixe pe 6 implanturi

Pentru pacienții cu pierderi dentare masive și cu necesități mai complexe, proteza fixă pe 6 implanturi oferă o stabilitate și o funcționalitate sporite. Acest tip de proteză este de obicei recomandat când osatura maxilară sau a mandibulei este suficient de puternică pentru a susține multiple puncte de fixare.

Cum să alegi proteza dentară cea mai potrivită?

În procesul de alegere a unei proteze dentare, consultarea cu un medic specialist este esențială. Este important să se ia în considerare atât aspectele funcționale, cât și cele estetice, pentru a alege soluția cea mai potrivită pentru nevoile și bugetul dumneavoastră. Pentru un diagnostic precis și un plan de tratament personalizat, vă recomandăm să vizitați clinica Omega Omnident din București, zona Piața Romană. Cu o echipă de profesioniști și o gamă largă de soluții de tratament, această clinică vă poate ajuta să obțineți zâmbetul dorit.

Sursa foto: omegaomnident.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie