Piaţa Agro-alimentară Progresul, „singura piaţă din Capitală în care se poate plăti cu cardul direct la tarabă”, se redeschide după lucrările de renovare începute în urmă cu trei luni, anunţă Primăria Sectorului 4 într-un comunicat remis presei.

 

Lucrările, începute în luna noiembrie a anului trecut, au vizat, în primul rând, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. În acest sens, a fost montat un sistem automatizat de ventilaţie, compus dintr-o centrală de tratare a aerului, echipată cu filtre de aer, combinat cu un sistem de încălzire şi răcire, alcătuit din ventilo-convectoare şi calorifere.

 

Totodată, a fost montat un sistem complet automatizat pentru detecţia şi stingerea incendiilor, compus din: centrală detecţie echipată cu senzori de fum, lămpi de semnalizare, sirene şi butoane de panică, instalaţie de splinklere, alimentate dintr-un rezervor de apă cu capacitatea de 5000 litri, proiectată să acopere suprafaţa totală a pieţei, de 9.500 mp, instalaţie de 11 hidranţi complet echipaţi, alimentată din două rezervoare de apa însumând 3000 litri, sistem presurizare şi desfumare, comandat de o centrală dotată cu 7 ventilatoare, clapete antifoc şi ferestre motorizate ce asigură ventilaţia în camerele tehnice şi casele de scară.

De asemenea, pereţii au fost realizaţi din materiale ignifugate, rezistente la foc 90-120 de minute.

Potrivit aceleiaşi surse, pe lângă lucrările specifice obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, au fost efectuate şi ample lucrări de reconfigurare şi modernizare.

Astfel, la etaj, pe o suprafaţă de 4.000 metri pătraţi, într-un open-space au fost amenajate 142 de tarabe duble pentru producătorii de fructe şi legume, urmând ca în scurt timp să fie dat în folosinţă şi parterul pieţei, unde pe o suprafaţă de 4.500 metri pătraţi, vor funcţiona magazine alimentare, brutării, cofetării şi farmacii. Tot la parter, vor fi amenajate o zonă de tip fast-food precum şi una de promenadă.

Aproximativ 100 de comercianţi îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Progresul, dintre aceştia 70% având certificate de producători.

AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.