Bâlbâiala jenantă a autorităților referitoare la rata curentă de infectare cu noul #coronavirus în București (2,69 la mie – Grupul de Comunicare Strategică și 3,11 la mie – Institutul Național de Sănătate Publică) și faptul că habar n-au câți oameni sunt în București, care e baza efectivă de raportare, sunt îngrijorătoare, mai ales în contexul epidemiologic sever. Prefectul capitalei, întebat de 3 ori de jurnaliști, nu poate preciza clar de unde are statistica locuitorilor: „Păi… ăă… direcțiile de evidență a persoanelor. Ați văzut cât se construiește în București? Sunt cifre neoficiale, vreți să vă răspund în bășcălie?” Praf.

Autoritățile nu pot preciza cine și cum calculează cifrele oficiale zilnice, prin sistemul pus la dispoziție de STS: „Aceste cifre se calculează automat”, zice sentențios directoarea DSP București.

INSP a dat 13.10, cifra 3,11 la mie pentru rata de îmbolnăvire de #covid19, raportată la 1,8 milioane rezidenți efectivi ai capitalei, conform INS, la 1 ianuarie 2020. Guvernul a dat cifra 2,69 la mie, raportată la 2,1 milioane locuitori (nu numai rezidenți, ci toți care au domiciliu în localitate), cifră veche, considerată depășită, există cifra 2,5 milioane locuitori vehiculată neoficial.

Hai că-i bine, reclamele Guvernului cu „respectați regulile” merg strună în media, directorul Grupului de Comunicare Strategică n-are diploma de licență necesară ocupării postului, testare masivă gratuită sau subvenționată masiv și izolarea asimptomaticilor nu pupăm, dar președintele, Guvernul și partidele politice vor alegeri parlamentare pe 6 decembrie. Totul va fi!Edit: INSP a modificat rata de infectare la 2,65 la mie. Haos.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.