38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Bucureștiul, încotro?

Bucureștiul, încotro? Str. Mihai Eminescu este exemplul perfect de haos în urbanismul Capitalei. Inițial un drum relativ îngust care lega Calea Moșilor de Piața Romană, ea era populată majoritar de case de joasă înălțime, profil general care s-a menținut și după apariția unor blocuri în anii interbelici. Ce avem în prezent este, însă, uimitor.

Dezvoltarea accelerată pe verticală de după 2000 a scăpat de sub control. Exemplu: în dreapta, o casă de la 1900 pe o parcelă îngustă, specifică țesutului urban vechi de aici. În stânga, blocuri din anii recenți, construite pe vechi parcele de case și mult prea înalte, raportat la regimul zonei. Str. Mihai Eminescu este cunoscută pentru cozile din trafic. Se circulă pe un singur fir. Toate clădirile noi, excesiv de înalte, nu vor face decât să agraveze situația. Cert este că, dacă mergeți la pas pe Eminescu, veți vedea multe contraste vechi-nou ca acesta.

Radu Tutu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie