Aș aprecia dacă un Primar General al Capitalei mi-ar face următoarea propunere:

”Dacă renunțați la mașina dumneavoastră, vă oferim posibilitatea ca, spre pildă, de trei ori pe săptămână, să beneficiați câteva ore, pentru a vă rezolva problemele, de o mașină electrică. Aveți atâtea ore gratuit pe lună, ce depășește acest număr vă costă atâția lei. Vă programați pe siteul nostru, vă alegeți un interval orar, dacă nu e disponibilă o mașină, vă sugerăm asta, asta și asta.”

Pentru persoane ca mine, care nu mai folosesc intens autoturismul personal, dar doresc să se deplaseze altfel decât cu transportul în comun, ar fi soluția ideală.

Știu, un serviciu de închiriat mașini electrice, la Paris, gândit și făcut funcțional de Bollore, BlueCar System, a dat colțul. Mașina, desenată de Pininfarina, avea patru locuri, motor de 50 kW, autonomie de 250 de km. Public ar avea, dacă nu și-ar propune ținte de public și de profit nerealiste. Ar fi o soluție perfectă de mobilitate pentru cei ca mine, dacă vor să rămână cât mai multă vreme independenți, fără a mai deține o mașină personală. Zic și eu.

de Constantin GHEORGHE

Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.