11.6 C
București
duminică, aprilie 11, 2021

O nouă administrație care nu vede orașul decât ca o afacere.

Bucureștiul a ajuns capitala analfabeților funcționali! O generație a confiscat orașul, și urlă de fericire că Nicușor Dan le-o trage ălora care nu sunt ca ei!

S-a aprobat bugetul. O mizerie, ieșită din mintea la fel de creață ca și părul a Primarului General.

Astea sunt aplaudate:

– realizare proiect tehnic de amplasare , soclu și amplasare monument de for public Ronald Regan – 861.000 lei;

– realizare lucrare de artă, proiectare și amplasare monument comun Martin Luther și Jean Calvin – 505.000 lei;

– reparații capitale, expertiză și proiect, punere în siguranță ansamblul monumental Glorie Eternă Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 – Alexandru Ghilduș – 685.000 lei.

– proiect reabilitare Fântâna George Cantacuzino – 102.000 lei;

În ceea ce privește instituțiile care organizează concerte, festivaluri și alte evenimente culturale, sumele propuse pentru alocare sunt:

PROEDUS – 13,9 milioane lei;

CREART – 19,4 milioane lei;

ARCUB – 14 milioane lei;

În 2020, potrivit bugetului propus de fostul primar Gabriela Firea și aprobat în martie, alocările pentru biserici, statui și concerte/evenimente culturale au fost următoarele:

biserici – 10,4 milioane lei;

ARCUB circa 34 milioane lei

Proedus – 42,5 milioane lei;

CREART – Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului București – 60 milioane lei;

Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic care se ocupa de statui – 42 milioane lei.”

Adică tăiete, e neproductivi, artiștii!

Precizare: anul ăsta orașul organizează o parte a Campionatului European de Fotbal, și Festivalul George Enescu.  Că nu înțeleg ce caută statuile lui Reagan, Calvin și Luther, e treaba mea. Nu este însă doar treaba mea veselia canibalică, revărsarea de ură, insultele la adresa cetățenilor orașului, care transpar din comentariile unor trepanați. Oameni care nu au nimic cu orașul, cu tradițiile lui, cu nevoile lui. Dacă primarul i-o trage BOR, e omul lor, al acestei lumpen-intelectualitate, lipsită de identitate, omul nou, corporatist, plin de frustrări.

Nu mizeriile alea de clădiri de birouri vând orașul, ca produs turistic. Și nici curvele, sau localurile de betivănealală. Orașul ăsta trebuie să fie unul al tuturor locuitorilor lui. Și nu este. Este doar o vacă de muls pentru niște unii, și atât! Nu jelind niște ruine ne arătăm grija față de moștenirea lui.

Avem o nouă administrație, violentă, discriminatorie, care nu vede orașul decât ca o afacere. Și se aplaudă. Foarte bine! Dar să nu-i aud că n-au unde să-și plimbe plozii, pentru că de parcuri se alege praful, că e poluare, când nu investești în combaterea ei. Dacă îi pot da muie lui Firea, ce mai contează restul? Trăiască salvatorii! Jos comunismul!

Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.