sursa-Primăria Municipiului Bucureşti

Imagini de la proiecte PMB de consolidare aflate în derulare.

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de astăzi alte 4 proiecte de hotărâre care vizează consolidarea sau reabilitarea unor noi imobile din Capitală, expertizate și încadrate în Clasa I de risc seismic.

Primarul General, Gabriela Firea: “Continuăm în ritm accelerat, așa cum am promis, programul de consolidare pe care l-am demarat în Capitală. Pentru aceasta, în ședința de astăzi am propus spre aprobare trei proiecte de hotărâre prin care se actualizează indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea a trei imobile situate pe străzile Blănari, Mihail Kogălniceanu și Vânători. De asemenea, se vor transmite din administrarea AFI către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic cotele-părți din imobilul situat în Calea Victoriei nr. 134, Sector 1, pe perioada executării lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea arhitectural-ambientală a anvelopei clădirii. Menționez că în prezent acest imobil este în stare avansată de degradare și reprezintă un adevărat pericol pentru cetățeni.

În acest moment, sunt incluse în programul de consolidare aproximativ 100 de clădiri. Astfel, sunt deschise șantiere la 42 de imobile pentru lucrări de punere în siguranță ori consolidare și pentru alte 56 de clădiri au fost pregătite documentațiile tehnice (expertize și reproiectare) pentru demararea lucrărilor de consolidare. Acestea sunt cifre-record pentru istoricul domeniului consolidărilor în București”.

Reamintim faptul că, numai în anul 2018, Primăria Municipiului București a alocat 10 milioane de lei pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, față de 1 milion de lei cât s-a alocat în 6 ani de către celelalte administrații.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.