6.7 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Nimic important, doar un check-in la Moara Asan

Nimic important, doar un check-in la Moara Asan (alternativ Moara lui Assan) în Obor, probabil cel mai cunoscut monument de patrimoniu industrial vechi din București, lăsat în paragină. De la an la an, clădirile se scurg și mai mult, deja avem o ruină frumoasă, în culorile vii ale toamnei.

Ai auzit de Moara Olmazu? Era aproape de Moara Asan, a fost demolată în 2007 pentru a se construi un ansamblu rezidențial .Administrația locală și dezvoltatorii imobiliari be like:

Conservare

Conversie

Reinserare în circuitul comunitar

Demolare

Înlocuire cu clădiri anonime

Ștergerea istoriei orașului

Patrimoniul industrial vechi al capitalei n-a avut și n-are nicio șansă să supraviețuiască într-o formă sau alta cât timp nu se schimbă paradigma urbană locală. Primăria București are obligația să protejeze clădirile valoroase ale orașului pe care-l administrează. Cetățenii trebuie să fie informați și implicați civic, activ în viața cetății. E singura cale de a mai salva ce se mai poate, dar foarte probabil e prea târziu.

instagram.com/raidenbucharest

Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie