Sosirea simultană a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează un trafic mai mare de călători va fi evitată în perioadele cu vârf de trafic, iar pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale a fost introdus suplimentar personal de conducere a trenurilor, informează Metrorex.

Pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus (Covid – 19) trenurile de metrou sunt dezinfectate suplimentar la nivelul barelor de susţinere şi a butoanelor de deschidere a uşilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii. În plus, Metrorex a transmis adrese firmelor cu care are contract pentru salubrizare, să intensifice acţiunile de curăţenie şi igienizare a spaţiilor publice şi spaţiilor tehnice din staţiile de metrou prin acţiuni de colectare şi evacuare a gunoiului menajer din staţii şi depouri, servicii de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie – igienizare. Punctele de lucru ale personalului ce intră în contact cu bancnotele au fost dotate cu dispersoare cu gel antibacterian.

„În acest context, Metrorex recomandă publicului călător să respecte măsurile de igienă pe timpul călătoriei cu metroul. Atât în staţiile de metrou, cât şi în trenuri, călătorii se pot informa din afişele educative expuse la loc vizibil cu privire la prevenţia împotriva infectării cu coronavirus”, subliniază Metrorex.

Pe teritoriul României au fost înregistrate, până duminică, 15 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 (coronavirus), dintre aceste cinci au fost declarate vindecate şi externate, informează Grupul de Comunicare Strategică.

foto: Adriana Baciu

sursa=bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.