27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Majoritatea românilor optează pentru a petrece vacanţa de vară din acest an în destinaţii europene

Aproape 80% dintre români vor merge în destinaţii europene în această vacanţă de vară, iar peste jumătate dintre aceştia sunt dispuşi să cheltuiască cel mult 300 de euro pentru biletele de avion, arată un studiu realizat de către un turoperator online.

Conform datelor Vola.ro, publicate miercuri, 50% dintre respondenţi au ales deja destinaţia pentru vacanţa de vară, dar nu au cumpărat încă biletele de avion. În acelaşi context, 78% dintre ei vor alege destinaţiile europene, 9,1% vor opta pentru destinaţii non-europene (Dubai, Israel etc), 7,3% aleg destinaţiile interne, în timp ce 5,6% se vor orienta către destinaţii exotice (Zanzibar, Mexic etc.).

La capitolul buget alocat pentru biletele de avion, majoritatea voturilor a mers către două opţiuni: 53% dintre cei chestionaţi sunt dispuşi să cheltuiască între 100 şi 300 de euro, în timp ce 36% îşi doresc preţuri de sub 100 de euro. De altfel, avionul rămâne mijlocul de transport preferat de români pentru călătoriile din această vară (votat de 88,7% dintre respondenţi).

În ceea ce priveşte planurile de vacanţă, aproape două treimi dintre români (64,5%) susţin că se gândesc să meargă în concediu în următoarele 3 luni, 28,2% vor să călătorească în următoarele 3-6 luni, iar 7% îşi doresc acest lucru în următoarele 6-9 luni. Totodată, 30,6% dintre respondenţi au declarat că nu au nimic planificat încă, pe când 17,2% susţin că întreaga lor vacanţă este deja achitată şi planificată.

De asemenea, 55,9% îşi doresc mai multe city-break-uri pentru această vară, dar la polul opus, 40,9% din totalul celor intervievaţi au votat opţiunea unui concediu prelungit. Luna aleasă pentru vacanţă este preferată de către români (29,6% dintre respondenţi au ales această opţiune), iar iunie este intervalul mai puţin ales, cu 19,9% dintre opţiuni, în timp ce iulie şi august îşi împart aproape în mod egal restul procentelor.

Studiul Vola.ro menţionează că 60,2% dintre români preferă să îşi rezerve concediul cu mai mult de o lună înainte, în timp de 24,5% cu o lună înainte.

La capitolul modalitatea de organizare a vacanţei, peste jumătate (56,7%) dintre respondenţi fac rezervări prin intermediul site-urilor de booking, 30,1% rezervă direct pe site-urile furnizorilor de servicii (direct la compania aeriană sau la hotel), iar 13,2% aleg să recurgă la ajutorul unui consultant de călătorii sau la o agenţie de turism pentru un pachet complet de transport plus cazare.

Criteriile care stau la baza alegeri destinaţiei de vacanţă sunt următoarele: să găsească preţuri avantajoase la biletele de avion (44,6%), să fie o destinaţie în care nu au mai fost (38,4%), să ajungă repede, cu zbor direct (16,4%).

Întrebaţi cu cine vor merge în vacanţă, 53% dintre participanţi au menţionat partenerul/a, 48,9% vor călători cu familia, 28% merg cu prietenii, iar 10,8% au ales să călătorească singuri. AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie