12.8 C
București
vineri, martie 29, 2024

La Pompieri, pe Ferdinand

de Ando și HM

Cine vrea să piardă juma’ de ceas – cu folos, zicem noi – plimbîndu-se prin cartierul Baicului, nu poate rata priveliștea tristă a clădirii pompierilor de pe Ferdinand, aflată într-o continuă degradare.

Mai știe cineva că e singurul post de pompieri rămas în picioare din perioada interbelică? Din lista de atunci – ce mai cuprindea posturile Cometa, Elisabeta, Plevnei și Mărășești – azi nu mai regăsim nici unul în afară de sediul principal, cel de la Elie Radu/Gutemberg.

Corpul ăsta de clădire ar merita, într-adevăr, repus în valoare, mai ales pentru foișorul său. Paragina întregește atmosfera în care se află partea asta de oraș: șinele dezafectate ale tramvaiului, tristețea-n care zace Gara Obor și nepăsarea pentru interesantele clădiri ale Căminelor.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34