Istoria presei scrise din București, note de subsol. Pe strada Brezoianu încă se vede inscripția de deasupra intrării în fostul sediu al ziarului Rumänischer Lloyd. Publicația a apărut prima oară în 1880, apoi a fost construit sediul, azi cea mai veche clădire de pe tronsonul străzii Brezoianu dintre bulevardul Elisabeta și strada Domnița Anastasia. După naționalizarea din 1950, clădirea a devenit rezidențială, funcțiune menținută și-n prezent deși fațada și spațiile comune sunt destul de degradate. Frontispicul se încăpățânează să reziste și e practic singura „urmă” lăsată în țesutul orașului de ziarul ăsta uitat.

poză via Typography Bucharest

#typographybucharest

de Raiden

🇷🇴 Sediul ziarului „Rumänischer Lloyd” (c. 1900) — 🇬🇧 ‘Rumänischer Lloyd’ newspaper headquarters (c. 1900) #typographybucharest

via Instagram92

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.