39.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Intr-un oras ca Bucurestiul solutiile nu pot fi sadice si abrupte

LE: Ma astept ca la urmatoarele alegeri candidatii sa-si asume consultarea prin vot a comunitatilor afectate de decizii care privesc viata personala si cheltuirea banilor colectati ca impozite si taxe.

N-ar trebui sa mai vedem experimente de imaturitate, „solutii” care sfideaza majoritatea sau „rezolvari” care adancesc dezechilibrele.

Mai intai a fost o bucata de strada. Apoi una intreaga. Apoi inca una. Dupa care toate care sunt apropiate.

Apoi s-au luat la intrecere in fiecare sector, pe cate strazi punem bariere. Au ajuns sa intrerupa traficul in tot centrul orasului. Nu una, ci doua zile.

Au tras dungi pe jos (cica pentru parcare). Dintr odata, rezidentii au fost eliminati de pe strazi, fara nicio optiune.

I-au pedepsit si pe cei care insista sa mearga cu masina personala. Au blocat cu parcari de scurta durata cate 2 benzi, acolo unde masinile circulau mai bine. Asa s-au facut siruri kilometrice de soferi la fiecare semafor.

Acesta nu e un plan inteligent de fluidizare a traficului. Nici de eliberare a trotuarelor sau de respirat aer curat.

Intr-un oras ca Bucurestiul solutiile nu pot fi sadice si abrupte: interdictia si pedeapsa pentru cei multi. Schimbarile se fac treptat si cu variante la schimb.

Aici e doar abuzul unor oameni fara minte impotriva celor care nu renunta la masini.

Daca ar avea minte si curaj, ar putea sa faca altceva: sa inchida centrul orasului, sa taxeze/restrictioneze traficul masinilor de transport marfa in timpul zilei, sa impuna taxe pentru masinile neinmatriculate in B, sa permita doar rezidentilor accesul auto pe anumite strazi. Cam asta se face in capitalele conduse de oameni priceputi.

Pana la urma, cu forta, vor fi unii care se vor conforma acestor idei stupide promovate de personaje ajunse din greseala in functia de primar. Insa fiecare aberatie are un cost. Politic sau economic.

In acest caz vor fi amandoua.

Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie