Încă o dată: ăsta-i fostul Han Gabroveni din centrul vechi al Bucureștiului, imobil de secol 19 modificat/extins de-a lungul timpului și cunoscut în perioada comunistă și-n anii ’90 ca Hotel Universal. În poză e fațada cu firma dinspre strada Gabroveni, dar există intrare și gang cu o curte interioară și dinspre strada vecină, Covaci. Imobilul e cunoscut în prezent pentru clubul Fire, deschis la parter la începutul anilor 2000, în fostul restaurant al hotelului.

Minciuna perpetuată de decenii și propagată intens de la administrația Oprescu încoace cum că actualul sediu ARCUB de pe Lipscani e fostul Han Gabroveni trebuie să înceteze, din respect pentru adevărul istoric. Sediul ARCUB e fost han Hagi Tudorachi, cu pasaj comercial inclus.

FYI doamnă primar general și domn candidat „al dreptei”.

de Raiden

🇷🇴 Hotel Universal (anii ’70-’80) — 🇬🇧 Universal Hotel (1970s-1980s) #typographybucharest T-shirts available now, link in bio 👕

via Instagram1

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.