12.4 C
București
duminică, mai 19, 2024

Here we go, e an electoral și heirupismul e-n floare.

O mostră de hărnicie la schimb pentru voturi disperate: intrarea principală și aleile adiacente ale Parcului Cișmigiu, dinspre b-dul Elisabeta și – coincidență – sediul Primăriei București sunt în plin șantier.

Acum, că administrația Nicușor Dan (PNL-USR) a reușit în 4 ani doar să renoveze prost Podul Mare din Cișmigiu, să amenajeze niște locuri de joacă banale, identice cu cele dintre blocurile din cartiere și să planteze câteva flori, nu e deloc surprinzător pentru cine observă ciclurile electorale la PMB – pe pagina asta, din 2007 încoace. Praful în ochi prezentat pe Reels și TikTok ca mare realizare face parte din arsenalul de campanie al unui primar general eșuat care se vrea reales. Cismigiul, cel mai vechi parc din capitală, monument istoric, n-a arătat niciodată mai trist, nici măcar în război. Poate verifica oricine realitatea la fața locului, e o stare de fapt incontestabilă.

Că primarul general actual, ambalat de propagandă și presa prietenă ca un supererou, un salvator, un politician de rit nou, face fix ca politicienii de rit vechi, iarăși nu e surprinzător, poate doar dacă ești neinițiat în jocul politic. Desigur că primarul general Nicușor Dan s-a rodat pe sistem, a fost absorbit de sistem și acum e la pol opus de activistul civic Nicușor Dan de acum 10+ ani, săltat de jandarmi pentru că protesta împotriva demolării Halei Matache de către administrația Sorin Oprescu (PSD-PNL, 2008-2015).

Eu unul am obosit să văd aceleași borduri agresive tip Videanu 2008 și asfalt care dogorește vara în parcuri, mai ales în Cișmigiu, altădată o bijuterie a orașului. Chiar nu învață nimic din afară potentații zilei, care se plimbă pe bani publici în „delegații” prin lumea civilizată? Asfaltul e pentru carosabil, nici măcar pentru trotuare, cu atât mai puțin pentru alei în parcuri. Aleile din parcuri trebuie integrate cât mai bine în natură, să semene cu cărări, eventual pavate cu pietriș. Cișmigiu are nevoie de o restaurare după proiectul original de secol 19, dar nimeni nu se apucă de așa ceva, că nu e profitabil electoral. Cu ce ne alegem? Cu peticeli jenante în campanie și multă propagandă mestecată de naivi și împinsă de cei interesați, dintr-un motiv sau altul.

Abia aștept să mă plimb pe asfaltul proaspăt aburind în Cișmigiu! Bravo, Nicule, mare primar, tati.

Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie