20.9 C
București
luni, iunie 14, 2021

GRĂDINA MAICII DOMNULUI

“Din experienţa practică, ce ne-a salvat pe noi, cetăţenii, sunt temperaturile care sunt neobişnuit de scăzute în această perioadă. Altfel, dacă am fi avut temperaturi de 29-32 de grade, era un disconfort puternic, pronunţat. Gunoaiele miros. Imaginaţi-vă că noaptea au fost 9-10 grade, deocamdată, altfel ar fi fost un dezastru”, Octavian Berceanu, seful Garzii de Mediu.

Cunoasteti, desigur, gherila urbana prin care trec Bucurestiul si unele sectoare. Conflictul Clotildei Armand cu firma de colectare a deseurilor este obositor de lung si pana la un punct justificat. Dar daca ne detasam de abordarea intransigenta a doamnei Armand ramanem cu situatia de fapt, urat mirositoare.

Cand am ales alti guvernanti locali am crezut, cumva naiv, ca indepartam nu doar niste indivizi, ci si balastul cu mizerii lasat in urma de acestia. Desigur ca nu aveam asteptari nerealiste pentru imbunatatirea brusca a traficului, aerului si a altor parametri ai calitatii vietii care ne asigura si confortul urban.

Insa, in loc de progres, avem un regres. Nu conteaza cauzele, cat timp nu pot fi justificate la nesfarsit prin vina altora. Nu ne intereseaza explicatiile esecului daca promisiunile au fost altele. Cand ajungem sa ne bazam pe noroc in lupta cu gunoaiele, inseamna ca alesii sunt de vina. Asa cum este cazul si cu primarul general al Capitalei, care nu-si poate respecta aproape nicio promisiune electorala.

“E o chestiune care trebuie spusă şi trebuie asumată – trebuie să creştem preţul parcării. Este absolut necesar, pentru a realiza acel echilibru în mobilitatea din oraş. Pistele de biciclete trebuie făcute pe zeci sau sute de kilometri. Pentru asta trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate şi asta vine prin strategia de parcare. Deci, mai întâi strategia de parcare şi apoi piste de biciclete”, Nicusor Dan, primarul Capitalei.

Este cumva hilar sa vezi un om pregatit timp de un deceniu sa preia conducerea orasului cum descopera acum, dupa 9 luni de mandat, ca are nevoie de o strategie pentru parcari. Desi era evident ca nu tariful parcarii este cauza ambuteiajelor, ci modul in care se elibereaza prima banda de circulatie ocupata de sute de mii de masini. Nici acest primar nu va fi in stare sa rezolve principalele probleme ale orasului: fluidizarea traficului si semaforizarea inteligenta a arterelor rutiere. Cate sute de kilometri de piste pentru biciclete va face devine irelevant. Iar gesturi futile cum ar fi inchiderea unor portiuni de strada prin oras in weekend nu fac decat sa creasca ipocrizia.

Dar sa incheiem intr-o nota optimista: primarul general mai pregateste o strategie! Dupa ce Bucurestiul a devenit capitala europeana a gandacilor, capuselor, buruienilor, tantarilor si sobolanilor, primarul a trecut la treaba. Face un plan si cauta bani sa elimine daunatoarele… pana la toamna, cand multe se vor fi inmultit exponential.   

Nici nu stiu care plan este mai fabulos?

Acesta in care ne imaginam Bucurestiul un mare parc plin de oameni fericiti pedaland fara scop pe biciclete sau unul in care primarii isi imprumuta intre ei flori pe care sa le planteze in vazul cetatenilor?

“Vă invităm la ora 09.30, la o acțiune inedită în Capitală. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone va participa, alături de city manager, viceprimari și directori din cadrul instituției, la o acțiune de plantare a peste 10.000 de begonii. Florile reprezintă o donație pe care Primăria Sectorului 3 a făcut-o către Primăria Sectorului 5. Acțiunea va începe la intersecția Calea Rahovei cu Strada Mihail Sebastian. Edilul Sectorului 5 promite că are pregătite și alte surprize”.

Frumoasa tara, pacat ca este locuita.

Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.