Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) solicită autorităţilor locale din Bucureşti suspendarea pentru acest an a taxei de promovare de 2% în condiţiile în care măsurile adoptate în contextul epidemiei de coronavirus au redus semnificativ numărul de turişti în hotelurile Capitalei.

„Având în vedere interdicţiile şi atenţionările de călătorie impuse populaţiei în mai multe ţări din lume pentru evitarea răspândirii îmbolnăvirii cu coronavirus, perioadele de carantină impuse de anumite ţări, anularea zborurilor de către mai multe companii aeriene, evitarea călătoriilor turiştilor români şi străini, a dus la o reducere semnificativă a numărului de turişti în hotelurile din Bucureşti cu toate că tarifele de cazare au scăzut considerabil. Ca o măsură concretă, de susţinere a activităţii turistice în perioada de criză a cărei evoluţie este imposibil de anticipat, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a transmis către Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti adresa nr.1415 prin care a solicitat suspendarea pentru acest an, începând cu 15 martie 2020, a taxei de promovare stabilită prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti Nr. 723 / 18.12.2019 prin care s-a instituit o taxă specială pentru promovarea turistică a municipiului Bucureşti pentru anul 2020 în cotă de 2% din venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a unui turist în Bucureşti”, se arată într-un comunicat al FPTR remis joi AGERPRES.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc are în componenţă angajatori care asigură venituri salariale pentru 37% din forţa de muncă angajată în turism (aproximativ 73.500 salariaţi).

În România, au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), iar un pacient, primul depistat pe teritoriul ţării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieşit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt – bărbatul fiind externat. În total, 38 de persoane sunt în carantină instituţionalizată la nivel naţional pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus), iar alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală, informează Grupul de Comunicare Strategică.

În China continentală, bilanţul în urma coronavirusului a depăşit 3.000 de morţi, cu 31 de noi decese, au anunţat joi dimineaţa autorităţile chineze.

În afara Chinei continentale, coronavirusul a infectat 14.539 de persoane, dintre care 264 au decedat, potrivit unei evaluări efectuate de AFP din surse oficiale, miercuri, la ora 17:00 GMT. AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.