Nu am înțeles de unde aroganța și violența abordărilor PNL, în campania asta aproape electorală. Mai ales în București, unde se dovedește că memoria multor locuitori funcționează impecabil. Și răzbunător, dacă e să mă întrebați.

Cei care fac campanie pentru liberali or citi comentariile postărilor lor pe FB, mai ales că acum campaniile s-au mutat masiv on line? Nu de altceva, dar poate ar înțelege ce așteaptă oamenii de la ei. Rezumând, mesajul ”maselor” e: ”Gata, bă, cu ”greaua moștenire! Știm ce au făcut ăștia. Dar voi ce vreți să faceți? De înjurat putem înjura și noi Ciuma Roșie. Treaba voastră e să faceți! Ce vreți să construiți? Ce ne oferiți?”

Povestea asta are un tâlc. Politica, nu doar în România, a început să moară atunci când partidele și candidații au înlocuit sprijinul activiștilor și simpatizanților cu firme de PR și de ”consultanță”. Acestea au ucis dezbaterea de idei și de proiecte cu demonizarea adversarilor, cu negarea realității și construind o altă realitate. pe măsura lipsei de conținut a campaniilor. Partidele au fost rupte de baza lor, au fost plasate într-o situație ingrată, aceea de a susține teze și propuneri în care nu cred, și care contravin chiar identității lor ideologice.

Nu poți ”reconstrui” România, cum se laudă PNL că va face, doar cu ”MuiePSD!” Și, cu toate astea, altceva nu vezi la liberali. Dar nici la useriști, la ăia ai lui Ponta, Băsescu și compania. România n-o reconstruiești excluzând largi categorii sociale din proiect. Mă rog, nici proiect nu avem, dar și dacă l-am avea, cum l-am pune în operă, dacă o parte a societății este exclusă din proiect?

Ca de obicei, suntem campioni mondiali la oportunități ratate. Și nu ne va detrona nimeni prea repede. Pentru că, nu-i așa, noi suntem români!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.