28 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Europarlamentare. Rezultatele pe România arată dezastruos.

PSD-PNL trimit 19 europarlamentari și, așa cum au promis, deschid lista cu femei, doamna Mihai Tudose și doamna Rareș Bogdan. În rest, eșuați, foști miniștri reșapați, oameni care ar fi trebuit să rămână în secolul 20. Foarte scârbos.

AUR va trimite 6 europarlamentari teleportați din secolul 19. E amuzant că un partid anti-european vrea totuși în Parlamentul European, banii și privilegiile bat soarele sfânt de pe cerul României și-l înlocuiesc cu soarele european de pe cerul Bruxelles/Strasbourg.

ADU (USR – PMP – Forța Dreptei), adică struțocămila penibilă partid „antisistem” (USR) – partide sinonime cu sistemul (PMP, partidul lui Băsescu și FD, partidul lui „Șică Mandolină” – premierul eșuat ex-PNL Ludovic Orban) trimite 3 europarlamentari.

UDMR trimite 2 europarlamentari. Atât.

Partidul SOS România trimite 2 europarlamentari, practic vine circul în PE, cu Diana Șoșoacă și Luis Lazarus capete de afiș (pentru cunoscători).

Singura veste bună e că independentul Nicu Ștefănuță, afiliat verzilor din PE, a reușit să câștige un mandat, votat masiv de generația Z și de comunități din diaspora, în majoritate tineri. Ștefănuță e singurul europarlamentar cu un discurs pragmatic, ancorat în realitățile sociale ale lui 2024, cu accente pe incluziune, non-discriminare, mediu și egalitate de șanse pentru tineri. Stefănuță a dovedit că un politician poate vorbi pe limba generației Z (cei născuți între 1996-2010), deci va fi o voce foarte interesantă în PE, pe lângă dinozaurii de la partide.

Totuși, lista PSD-PNL e înspăimântătoare pentru anul 2024.

Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie