7.8 C
București
joi, aprilie 18, 2024

Este mare tam-tam cu finalizarea lucrărilor la Pasajul Unirii, dar ce fel de lucrări s-au realizat?

[Pasajul Unirii] – Este mare tam-tam cu finalizarea lucrărilor la Pasajul Unirii, dar ce fel de lucrări s-au realizat? se întreabă Dan Călina.

În primul rând, era treaba Primăriei Capitalei să consilolideze și să restaureze această lucrare de infrastructură finalizată în 1987.

Lucrările au fost realizate de Primăria Sectorului 4, pe banii cetățenilor sectorului, de parcă toate problemele lor au fost rezolvate și acum sectorul rezolvă și problemele Capitalei.

Lucrarea a costat 12 milioane de euro, adică 60 milioane de lei, însă vorbim despre o simplă cosmetizare, o renovare de fațadă, NU de o consolidare necesară! 60 milioane de lei pentru o zugrăveală?

Declarațiile de la sectorul 4 indică lucrul la o expertiză pentru consolidarea pasajului, care se va realiza poate anul viitor, dar pe alți bani.

Primăria Capitalei avea o documentație care prevedea cheltuieli de până la 100 milioane de lei pentru renovarea și consolidarea pasajului. PMB a fost incapabilă, așa că sectorul 4 a preluat lucrările și a cheltuit 60 milioane lei din bugetul de sector doar pe renovare!

Enorm, asta în condițiile în care consolidarea trebuia să înghită cei mai mulți bani.Renovarea în sine este kitsch-ul absolut și pare făcută cu gândul că toată populația Bucureștiului are vârstă de preșcolari.

Culori psihedelice, panouri în formă de animale și vegetație, toate asezonate cu „sigla” sectorului 4 folosită în exces. Atât se poate. Scump și kitsch. Dincolo de lauda de sine a primarului, mai sunt multe de făcut în sectorul 4 și nu se fac! Totul este de fațadă, cât mai țipător și mai colorat, să ia ochii celor ușor de păcălit, explică Dan Călina.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie