27.1 C
București
joi, iulie 18, 2024

Doar câteva zeci de câini fără stăpân pe străzile Bucureștiului?

La nouă zile după decesul Anei Oroș, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a prezentat condoleanțe familiei.

Edilul a anunțat că Bucureștiul s-ar confrunta cu un val de abandonuri din cauza temerilor stăpânilor de câini care nu și-au sterilizat și microcipat patrupedele, așa cum prevede legea.

În ciuda acestui val de abandonuri, însă, pe străzile din București s-ar mai afla doar câțiva zeci de câini fără stăpân, potrivit edilului Capitalei.

Nicușor Dan a ținut să îi liniștească pe proprietarii de câini, promițând că aceștia nu vor fi amendați până când Municipalitatea nu le va fi oferit posibilitatea sterilizării și microcipării gratuite a patrupedelor.

Edilul șef a mai promis că, prin bugetul pe acest an, va aloca sume consistente pentru campaniile de sterilizare și microcipare.

Bani vor fi alocați și pentru suplimentarea capacități adăposturilor ASPA, deși Nicușor Dan susține că, în acest moment, ar mai fi disponibile 200 de locuri, iar pe străzile Bucureștiului s-ar afla doar câteva zeci de câini fără stăpân.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie