19.2 C
București
duminică, aprilie 28, 2024

De ce nu vine tramvaiul?!

Cei care folosesc în mod obișnuit transportul în comun sigur au pățit-o.
Te uiți pe InfoTB și vezi că tramvaiul trebuie să vină în 10 minute.
Îți faci calculele că, adăugând durata călătoriei, e la fix ca să ajungi unde ai treabă, la ora la care ai treabă.
Pleci de acasă, ajungi în stație și aplicația îți arată că tramvaiul e la trei minute distanță.
Stai și stai, te uiți la ceas, trec cinci minute, șapte minute… și tramvaiul tot nu apare. E tot la trei minute.

Te gândești, în aceste situații, că, de fapt aplicația InfoTB este doar o păcăleală și că, de fapt, mijloacele de transport ale STB nu sunt dotate cu sisteme GPS, că toată aplicația îți prezintă numai un program ideal de funcționare, care nu are nicio legătură cu realitatea.
Zici o vorbă dulce printre dinți, îți spui că n-o să te mai bazezi niciodată pe aplicația STB-ului și alegi altă alternativă de transport … alternativ…

De fapt, problema este că aplicația STB nu poate să arate, la ora actuală, blocajele de trafic.
Atunci când autobuzele, dar mai ales tramvaiele și troleibuzele sunt blocate în traficul general sau de câte o mașină parcată sub rețeaua de contact sau în proximitatea căii de rulare, aplicația îți arată numai cele trei sau patru minute la care mijlocul de transport se află de stație. Dar, el poate întârzia și zece minute și un sfert de oră…

Iată un studiu de caz, un tramvai al liniei 3 a fost blocat de o mașină parcată, la ieșirea de pe Strada Clăbucet.
Vagonul trebuia să vireze dreapta, la intersecția cu Strada Aviator Popisteanu, pentru a intra, apoi, pe Bulevardul Expoziției, spre Universitatea Româno-Americana și Casa Presei.
Blocat în virajul la dreapta de o mașină parcată aiurea, tramvaiul a stat zeci de minute, până la intervenția Poliției și ridicarea mașinii.
Nu doar circulația liniei 3 de tramvai – care și așa are un interval de succedare mare, a fost dată peste cap. Și traficul auto a fost blocat, pe străduța îngustă, unde celelalte mașini nu puteau depăși tramvaiul blocat în curbă.

Așadar, nu aplicația InfoTB este de vină, când planificarea călătoriei noastre este dată peste cap, ci vreun șofer care a parcat aiurea sau pur și simplu congestia traficului din București.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie