17.2 C
București
luni, mai 13, 2024

Daca au fost interzise toate activitatile publice care implica peste 1000 de persoane, cine si cum stabileste care sunt acestea?

De teama unor consecinte publice nefaste autoritatile au evitat masuri speciale care sa limiteze circulatia persoanelor, adunari publice, rechizitionarea de echipamente si materiale sanitare.

S-a demonstrat ca raspandirea virusului se produce prin 3 cai de transmitere dintre care cea mai periculoasa si rapida este cea intracomunitara.

Dupa cum sunt raportate ultimele cazuri de infectie, in toate zonele geografice sunt identificati purtatori ai coronavirus. Insa toate cazurile au o particularitate: provin de la persoane revenite in tara din Italia. Per a contrario, daca am fi intrerupt acest lant de transmitere, astazi nu am fi avut raportari COVID 19.

Odata cu contaminarea mai multor persoane locale, autoritatile vor fi obligate sa ia in calcul schimbarea strategiei, trecerea la nivelul urmator de reactie.

Din pacate, starea de spirit a populatiei, constiinta publica modesta si lentoarea aplicarii de masuri ferme de izolare si blocare a suspectilor de coronavirus vor fi factori negativi in lupta contra acestuia. De aceea, masura de ingradire a zonelor cu focare va deveni curand o necesitate.

Daca au fost interzise toate activitatile publice care implica peste 1000 de persoane, cine si cum stabileste care sunt acestea? De exemplu, institutiile publice sau companiile in ale caror sedii sunt peste 1000 de angajati sunt incluse in aceasta interdictie?

de Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie