7.3 C
București
joi, februarie 29, 2024

CGMB a adoptat un proiect privind realizarea unei săli polivalente, costul estimativ – 138 de milioane de euro

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, luni, un proiect privind realizarea unei săli polivalente cu o capacitate de aproximativ 20.000 de locuri, costul estimativ ridicându-se, potrivit primarului general, Gabriela Firea, la 138 de milioane de euro.

Într-o anexă a proiectului de hotărâre adoptat se arată că valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 658.191.318,52 de lei, iar durata de proiectare şi execuţie – 36 de luni.

În expunerea de motive a proiectului se arată că Sala Multifuncţională va fi amplasată pe bulevardul Basarabia nr. 37-39, în incinta complexului sportiv „Lia Manoliu”, în imediata apropiere a Arenei Naţionale şi va fi dotată cu echipamente moderne, impuse de standardele internaţionale.

„Interesul principal în realizarea acestui proiect aparţine municipiului Bucureşti şi constă în posibilitatea de organizare a competiţiilor internaţionale – europene sau mondiale – pentru diferite discipline sportive, sporirea numărului de spectacole susţinute de celebrităţi din sfera divertismentului internaţional, organizarea de congrese de mare anvergură, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor în domeniul ospitalităţii corporatiste şi a sponsorizărilor. O arenă realizată la standarde internaţionale este menită să completeze oferta de locaţii disponibile pentru organizarea de evenimente, respectiv poziţionarea Municipiului Bucureşti ca lider în acest sector”, relevă sursa citată.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, luni, la şedinţa CGMB, că sala polivalentă va fi dotată şi cu o parcare subterană de 380 de locuri.

„Vom avea în sfârşit o sală polivalentă, o sală multifuncţională în Bucureşti. După epopeea pe care a trăit-o acest proiect – a fost o licitaţie acum câţiva ani de zile, care a avut nenumărate contestaţii şi, în final, a trebuit să o luăm de la capăt, pentru că acel contract iniţial a fost anulat – avem aşadar astăzi de dezbătut şi aprobat indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate realizat de Compania Dezvoltare Durabilă a Municipiului Bucureşti, pentru realizarea unei săli multifuncţionale, cu o capacitate de 20.000 de locuri, pe o suprafaţă desfăşurată de 60.000 mp, care va fi dotată şi cu o parcare subterană de 380 de locuri. În afară de sala multifuncţională vor mai fi şi cinci terenuri de sport la nivel, la suprafaţă”, a precizat edilul general.

Firea a menţionat că proiectul vizează realizarea unei săli care să poată să fie omologată la standarde internaţionale pentru toate sporturile.

„Nu pot fi comparate costurile cu alte săli similare, care au fost realizate în ţară, în primul rând pentru că aceasta este o capacitate până acum nemaiîntâlnită în România, de 20.000 de locuri. În plus, am solicitat tuturor federaţiilor sportive din România să ne transmită necesarul de dotări, astfel încât această sală să poată să fie omologată la standarde internaţionale pentru toate sporturile. Prin urmare, vom avea şi noi o sală polivalentă, o sală multifuncţională, cu care să ne putem mândri. Costul estimat este de 138 de milioane de euro. Timp de execuţie maximum trei ani”, a adăugat Firea.

AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie