38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Centrul Vechi al Capitalei, un dezastru în așteptare!

În cazul producerii unui incendiu sau a unui seism, pompierilor le-ar fi aproape imposibil să intre, în timp util, cu autospecialele în Centrul Istoric. Întârzierea intervenției ar putea duce la un număr foarte mare de victime. Pompierii au identificat problemele care fac intervenția în caz de incendiu ori cutremur aproape imposibilă.

Astfel, unele drumuri publice, pe care s-ar putea face accesul pentru autospecialele de intervenție, sunt greu accesibile din cauza amenajării unor terase și copertine de alimentație publică, precum și a existenței unor stâlpi, bariere sau balize.

Pe străzile care nu sunt blocate de terase sau stâlpi, sunt parcate mașini.

Este interesant de menționat, în context, faptul că, în anumite zone, accesul auto în Centrul Istoric este blocat cu un parapet masiv de beton, care nu ar putea fi mutat pentru accesul pompierilor.

În aceste condiții, ar fi foarte greu ca pompierii să manevreze autospecialele de intervenție pentru stingere, adică să ia viraje stânga-dreapta, precum și să realizeze operațiunea de amplasare a autospecialelor pentru intervenție la înălțime, care implică un spațiu necesar mai mare de 2,5 m cât reprezintă lățimea autospecialelor.

În Centrul Vechi există cluburi și baruri amplasate în subsoluri, la fel cum era amplasat Clubul „Colectiv”.

Primăria Capitalei a fost informată cu privire de faptul că autospecialele de intervenție ale pompierilor nu pot intra, în timp util, pe străduțele din Centrul Vechi, dar nu a luat nicio măsură, până acum.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan promite că va lua măsuri la primăvară

Reporter București FM: „Domnule primar, ISU reclamă, de ani de zile, că mașinile de pompieri nu pot intra în Centrul Istoric și că, dacă se întâmplă ceva, vă fi un dezastru acolo. Ce se întâmplă acolo? De ce nu se pot lua niște măsuri?” 

Nicușor Dan: „O să le luăm. O să luăm acele măsuri. Am avut o întâlnire cu comercianții din zonă, le-am spus. Le-am dat un termen, nu l-am respectat nici noi, nici ei. O să intervenim în această primăvară.”

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie