4 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Ce stim si ce deducem pe baza a ceea ce stie fiecare dintre noi?

Ca orice pamantean pasionat de science fiction si evolutia civilizatiei umane, de la origini pana in prezent, ma uit cu interes la dezbaterea mondiala provocata de aparitia unor fenomene anormale neidentificate (UAP, in engleza). Noi eram obisnuiti cu OZN uri sau UFO, cum le-au spus americanii.

Dar la cat de multe anomalii apar in atmosfera terestra, odata ce omenirea a capatat abilitatile de de deplasare in spatiu, denumire vechea pare anacronica.

Controversa este daca fenomenele (obiectele) observate sunt inexplicabile ca origine sau doar ca tehnologie.

Multi sunt tentati sa cedeze impulsului primar si sa vada in obiectele distruse de aviatia americana un semn extraterestru.

Altii, mai circumspecti, cred ca exista un inamic al SUA (NATO) care detine capabilitati noi de survol si control peste teritoriul nord american.

Ce stim si ce deducem pe baza a ceea ce stie fiecare dintre noi?

4 obiecte provenind dinspre Cercul polar, in traiectorie descendenta spre teritoriul SUA, de la vest la est au fost interceptate la inaltimi variabile dupa distrugerea balonului declarat de americani si asumat apoi de chinezi.

Asadar, un dirijabil incarcat cu echipamente sofisticate de cercetare a unui teritoriu  vast a fost descoperit de radarele NORAD (comandamentul aerospatial nord american). Acesta este un sistem de supraveghere diferit de cel al NATO.

Interceptarea a fost realizata la mult timp dupa intrarea in spatiul de control al NORAD.

Echipamentul a fost doborat abia dupa parasirea zonelor locuibile de pe coasta de Est.

Urmatoarele obiecte aeriene au forme si capacitati de deplasare stranii si inexplicabile la o observare din exterior.

Totusi, desi nu reprezentau niciun pericol pentru securitatea nationala, au fost interceptate inainte sa ajunga in spatiul aerian american.

Autoritatile militare americane nu ofera explicatii clare, astfel incat sa elimine contradictia dintre urgenta distrugerii unor obiecte in aer si lipsa unui pericol pe care acestea le-ar pune asupra intereselor de securitate.

Radarele n-ar fi descoperit aceste tinte daca nu exista o alerta activa de securitate.

Sistemele militare de detectie au fost imbunatatite destul de recent cu module de inteligenta artificiala care permite interpretarea aproape exhaustiva a tuturor tipurilor de „tinte” care apar pe ecranul operatorului uman.

Din acest motiv s-a ajuns la interceptarea rapida a unor obiecte aeriene necunoscute relativ mici ca dimensiuni si viteze de deplasare.

Sa ne intoarcem acum la primul obiect descoperit – balonul chinezesc.

De unde stim ca este din China? Pentru ca asa au declarat americanii. Dar cum au stiut? Scria pe el in chineza? Au lasat chinezii un balon spion sa fie identificat intentionat?

Si de unde oare a fost lansat daca a ajuns prin Polul Nord in Alaska? Oare de la o baza militara din Orientul indepartat aproape de Cercul polar, acolo unde pe langa chinezi si americani mai pot fi si rusii?

Daca va plac misterele, mai luati in calcul si recomandarea ultimativa a SUA catre toti cetatenii sai sa paraseasca de indata Federatia rusa si puteti face propria interpretare a originii fenomenelor anormale  neidentificate.

Eu sunt, de aceasta data, in tabara celor care inca mai asteapta un semn de la extraterestri.

Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.