foto-AGERPRES

 

 

Hectarele care au ars  în Groapa Văcărești ar trebui să atragă atenția și asupra faptului că, din 2016, de când a fost declarată pe repede-nainte parc natural de Guvern, zona a rămas la fel. Nu s-au făcut amenajări, n-a fost construită o infrastructură (neintruzivă, desigur) specifică, nimic care să sporească afluxul de turiști acolo și să aducă un câștig Bucureștiului. O „deltă urbană”-unicat, un ecosistem dezvoltat unde nu se aștepta nimeni, ar trebui să fie un atu puternic al oricărui oraș, însă cazul Văcărești nu e nici pe departe prima oportunitate deocamdată ratată.

Niciun Guvern și nicio administrație a capitalei nu se ocupă de Groapa Văcărești, acest fost lac de acumulare pentru proiectul ceaușist niciodată realizat Canalul Dunăre-București. Noroc cu photo trip-urile organizate independent, că așa se mai promovează locul.

de Raiden
foto sus: Andreea Marinescu
foto jos: Marin Lucian Gabriel

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.