25 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Când privim de sus, ni se dezvăluie straturile orașului

Când privim de sus, ni se dezvăluie straturile orașului. De exemplu, pe b-dul Ferdinand I, observăm exemple de dezvoltare urbană interbelică și postbelică. Cea interbelică este reprezentată de vilele cu acoperișuri interesante, parte a unui proiect de transformare a unei foste mahalale, cu locuințe sărăcăcioase. Vilele elegante, în stil neoromânesc și art déco, au schimbat peisajul.

Începutul anilor ’60 a adus sistematizarea b-dului Gheorghi Dimitrov (numele din perioada comunistă al acestei artere) pe acest tronson cu blocuri în stil modernist postbelic, o etapă fundamental diferită din toate punctele de vedere față de stadiile anterioare.

De la locuirea unifamilală, s-a trecut la cea colectivă. Pe b-dul Ferdinand I avem în general blocuri joase, de 4 etaje și câteva blocuri-turn, spre Gară Obor.

Radu Tutu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie