Ați observat că pe palatul administrativ al capitalei, Primăria București, denumirea instituției nu e trecută pe frontispiciu? Și nu e ca și cum n-ar fi loc, spațiul liber de deasupra arcadelor balconului cere să fie utilizat.

Din 1910 (inaugurarea clădirii) până în 1948 (supraetajarea cu actualul nivel ultim), pe frontispiciu scria „Ministerul Lucrărilor Publice”, destinația inițială a clădirii. După 1950 și atribuirea funcțiunii de palat administrativ fostului sediu de minister, frontispiciul s-a schimbat în „Sfatul Popular al Orașului București”. În ambele cazuri, fontul folosit era neoromânesc, congruent cu stilul arhitectural al clădirii. După 1990 și revenirea la denumirea „Primărie”, frontispiciul a rămas gol până azi. Poate fi și bine și rău. Bine, pentru că probabil ar apărea niște litere volumetrice kitschoase luminate, font Arial Black, rău, pentru că nu toată lumea știe ce e respectiva clădire iar cutuma e să scrie sus ce e.

Detalii ca acesta arată lipsa de interes a autorităților locale dar și indiferența cetățenilor. S-avem o Primărie!

 

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, iarbă, cer, floare, plantă şi în aer liber

Bucuresti Realist

Deja primăvară? Cișmigiu, azi 🌷

Source: #bucurestirealist
Toate drepturile rezervate.
instagram.com/bucurestirealist

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.