Petrecem 50% din timpul nostru gândindu-ne la altceva decât la ceea ce facem în acel moment. Cum sună asta când adolescentul tău are un examen, un interviu sau un deadline?
Atelierul de mindfulness pentru adolescenţi îi ajută pe cursanți să învețe cum să-și folosească super-puterile: atenția, concentrarea, creativitatea, ca să obțină ceea ce vor, dar să se și relaxeze cu adevărat în timpul liber. Atelierul începe din 30 august, ora 16.30 și are cinci întâlniri, cu frecvență zilnică, de luni până vineri. Întâlnirile au loc la sediul Fundației Calea Victoriei – str. C. A. Rosetti 47, et.1, București.
Comunicarea deschisă și empatia sunt cheia relaţiilor armonioase cu prietenii, părinţii sau profesorii. Cei care practică mindfulness capătă claritate şi control asupra lumii lor interioare și gestionează mai ușor momentele când simt că sunt copleşiți de emoţii.
Participanții la atelierul de mindfulness pentru adolescenți vor înţelege cum funcţionează felul în care iau o decizie, de ce se simt şi reacţionează aşa cum o fac și află ce pot să facă atunci când intră într-o furtună de emoţii.
Vestea bună? La final de curs vor şti mai bine cum să-și folosească puterea personală interioară. Vor începe să analizeze diferit momentele care până acum îi îngheţau, îi făceau să vrea să fugă sau să lupte.
Psihologul Mihaela Mîndreci le arată la cursul de mindfulness pentru adolescenţi cum să se concentreze asupra unui singur lucru, pe rând, să pună întrebări relevante despre ce se întâmplă în momentul prezent., să nu rămână blocați în reacţie, ci să ajungă să decidă cum vor să răspundă, de fapt.
Temele celor cinci întâlniri ale atelierului de mindfulness sunt:
1. Conştientizarea corpului şi ascultarea mindful
2. Respiraţia mindful, practica recunoştinţei, heartfulness – Heartfulness
3. Observarea mindful a corpului, prin simţuri – Ce înseamnă să priveşti, să foloseşti ochii în mod mindful, mişcarea mindful, mersul mindful, să mănânci mindful
4. Conştientizarea gândurilor şi emoţiilor – noţiunile „trecut, prezent şi viitor” şi familiarizarea cu emoţiile în corp
5. Punctele de intervenţie: corp, emoţie, gânduri, comportament – parte practică şi mindfulness pentru teste şi evaluări – învăţăm să folosim intrumentele de observare personală înainte, în timpul şi după un examen/ testare/ evaluare
Taxa de participare pentru acest atelier de mindfulness pentru adolescenți este de 375 de lei și poate fi plătită online, direct de pe pagina cursului. Dacă vrei să faci cursul cadou sau ai mai multe întrebări, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.