20.6 C
București
luni, iunie 14, 2021

„Am ales să trăim într-un București TRAINIC!”

„Am ales să trăim într-un București TRAINIC!”

Praf în ochi. Și un joc extrem de periculos cu viața și sănătatea cetățenilor. Asta e campania de „consolidare” a clădirilor cu risc seismic din București desfășurată de Primărie în mandatul Gabrielei Firea (PSD). E siderant cum niciunul dintre contestatarii/contracandidații lui Firea de la localele de anul ăsta nu demontează deșănțata campanie de PR electoral care rulează la TV, pe online etc. cu scopul de a fi reales primarul general.

▶ IMPORTANT: deși Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) de sub egida Primăriei Municipiului București (PMB) se laudă că a consolidat multe clădiri, în fapt e vorba doar de spoit fațade, în majoritatea cazurilor, adesea cu batjocorirea istoriei Bucureștiului prin simularea unui proces de restaurare care numai aia nu e. Foarte puținele clădiri aflate în consolidare sunt încă în lucru, nu dispar mesh-urile de pe ele după o lună de șantier ca la restul imobilelor, să fie filmate frumos cu drona fațadele date cu vinarom („restaurate”) și rulate la TV pe bani publici mulți dați trusturilor media.

▶ EXEMPLU: imobil de locuire colectivă de final de secol 19 de pe Calea Victoriei, aproape de intersecția cu strada Biserica Amzei. Prezentat ca un succes de „restaurare și consolidare” de PMB. Pe principiul „afară-i vopsit gardul, înăuntru, leopardul”, sus vezi fațada „restaurată” (de fapt spoită, cu ornamente adăugate aiurea) dinspre Calea Victoriei, jos vezi fațada dinspre curtea din spate, foarte degradată. Această clădire nu a fost consolidată! Mai mult, PMB prin AMCCRS nu a depus efortul minim de a studia cum arăta inițial fațada, pentru că restaurarea corectă nu e scopul autorităților, ci spoirea electorală. Istorie la kil, gen. Poftiți.

Ăsta-i adevărul pur pe care doar pe pagina asta îl găsești, pentru că în rest nu e un subiect de interes pentru publicul larg, deci nu e rost de scandal, deci nu punctezi electoral dacă dezbați asta. Bucureștiul a ajuns în punctul în care, în lipsa unor locuitori implicați civic, care să aibă un pic habar care-i treaba cu orașul, autoritățile total neinteresate în mod real de păstrarea istoriei capitalei își bat joc de clădirile valoroase si ambalează totul să pară ceva ok. În acest timp, zone întregi din oraș, relevante pentru parcursul istoric al Bucureștiului, sunt în picaj liber. Vezi fostul cartier evreiesc. Vezi dealul Filaret.

Aveți vreo zugrăveală pe-acasă? Poate-a mai rămas vinarom la PMB.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.