27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Peste câți ani vom circula cu tramvaiul din Pantelimon în Pipera?

Primăria Sectorului 2 va lansa, în următoarele săptămâni, procedura de achiziție publică pentru studiul de fezabilitate necesar construirii unei linii de tramvai care ar urma să asigure legătura între Cartierul Pantelimon – Piața Delfinului, și zona Pipera.

„Primăria Sectorului 2 este în această fază, de lansare a caietului de sarcini pentru acest studiu de fezabilitate. Se va întâmpla săptămânile acestea.
Vom continua cu acest tramvai, de la Pantelimon, la Pipera, pentru că unul din felurile în care putem să reducem aglomerația urbană este aceea de a crea infrastructură pentru transportul în comun.

Tramvaiul este unul dintre cele mai eficiente metode de transport în comun. Din acest motiv, cred eu că acest tramvai, care transportă un cartier-dormitor – Pantelimon, către cartierul de business – Pipera, și care poate s-o facă într-un termen scurt, este foarte, foarte important pentru a reduce traficul”, a declarat Mihaiu, cu ocazia unei vizite de lucru pe șantierul pasajului de la Doamna Ghica.

Locuitorii din Pantelimon mai au, însă, de așteptat cel puțin câțiva ani, probabil, până când vor putea circula cu tramvaiul spre Pipera.
După atribuirea și realizarea studiului de fezabilitate, va urma etapa achiziției publice pentru proiectarea și execuția lucrărilor.
Numai după ce va exista un proiect tehnic, se vor putea solicita toate avizele necesare pentru lucrări.
Așadar execuția propriu-zisă mai are de așteptat și ar trebui să mai beneficieze și de finanțare.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie