AICC – asociatie care sustine si promoveaza identitatea culturala nationala
Inca din anul 2012 de cand Asociatia Identitate Culturala Contemporana (AICC) s-a infiintat, activitatea acesteia s-a remarcat a fi una unica in intreg spatiul european. Ca promotori ai identitatii culturale nationale in context european au creat o serie de proiecte deosebite, care au dus la un nivel superior cunoasterea, informatia dar si posibilitatile de promovare a tot ceea ce inseamna cultura romaneasca.
Proiectele derulate de AICC se remarca prin caracterul lor inovator care au reusit sa duca la un nou nivel posibilitatile de accesare a informatiilor. Activitatea asociatiei se remarca si prin organizarea de evenimente si dezvoltarea de aplicatii pentru dispozitivele mobile si crearea unor platforme online astfel incat accesul la cunostinte sa fie facilitat.
Activitatea AICC in an Centenar
Mai ales acum in anul Centenarului putem remarca o activitate mai intensa a asociatiei. Putem sa amintim de cateva proiecte foarte importante precum ,,Statui de daci”, expozitia dedicata personalitatilor care au dus la infaptuirea Unirii dar si dezvelirea statuii cu bustul lui Decebal. Devoratorii de informatie nu sunt privati de accesul la informatie intrucat pot sa acceseze materialele expozitiei si pe mediul online. Se vor lansa si aplicatii pentru Android si iOS astfel incat informatiile sa poata fi accesate de pe oricare dintre dispozitivele mobile.
Asociatia a fost infiintata cu scopul de a promova in spatiul european identitatea culturala romaneasca iar toate informatiile publicate si expuse publicului larg sunt validate stiintific, astfel incat oricine, indiferent de nivelul de cunostinte pe care il are sa se bucure de informatii corecte si coerente.
Asociatia a dorit inca de la inceput sa aduca in atentia publicului subiecte care sunt importante pentru promovarea identitatii culturale romanesti. Acoperirea acestor intrebari s-a realizat prin intermediul unor raspunsuri validate stiintific.
O echipa care munceste in mod constant sa promoveze identitatea culturala romaneasca in context european
In afara de activitatea remarcabila si implicarea echipei in materializarea proiectelor, putem sa mentionam evenimentele organizate de asociatie dar si de initiativele deosebite pe care le-au intreprins de-a lungul activitatii. Asociatia sustine toate proiectele care promoveaza identitatea culturala nationala si ofera posibilitatea de a accesa niste informatii care pana acum nu erau accesibile decat printr-o documentare temeinica. Intreaga echipa este unita si lucreaza in mod constant sa promoveze si sa sustina identitatea culturala romaneasca in context european prin intermediul proiectelor pe care le deruleaza.
Activitatea asociatiei este una care se preocupa de constientizarea populatiei cu privire la identitatea culturala romaneasca. Activitatea remarcabila a asociatiei a atras atentia publicului aproape instantaneu iar acest lucru a fost posibil datorita faptului ca au lansat numeroase proiecte si evenimente deosebit de interesante si au reusit in scurt timp sa castige inima publicului si nu numai.
Cultura romaneasca este una deosebit de frumoasa si ar fi fost chiar pacat ca informatii pretioase sa se piarda in negura vremurilor si sa nu fie transmise mai departe. AICC merita intr-adevar recunostinta pentru munca pe care o intreprind in fiecare zi pentru a promova istoria si cultura noastra care, pana la urma ne-au format ca si popor.
Echipa AICC
Echipa Asociației Identitate Culturală Contemporană:
Presedinte Executiv: Florin Pirlea
Membri de onoare:
Theo Nissim (CEO Gemini Solutions) și Monica Pirlea.
Consiliul Stiintific:
Dr. Leonard Velcescu, Prof. Univ. Dr. Alexandru Barnea, Prof. Univ. Dr. Constantin C. Petolescu, Prof. Univ. Dr. Cristian Troncotă, Dr. Liviu Țăranu, Dr. Constantin Corneanu, Prof. Univ. Dr. Sergiu Musteață, Dr. Ion Constantin.
Coordonatori Proiecte:
Oana Cerchia, Alexandru Dumitrescu, Mihai Tudorancea, Bogdan Amarghioali, Laura-Alexandra Ostafe, Ștefan Vasiliță, Viorel Marian Constan, Mihai Floroiu.
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.