Pentru cei mai mulți dintre oameni, sănătatea dentară nu este o prioritate până când nu se instalează durerea. Și, după cum este cunoscut, durerile de dinți sunt acute, insuportabile uneori, alteori surde și difuze încât pacienții au senzația că suferă de afecțiuni ale urechii. 

 

Omega OmniDent – cabinet stomatologic cu servicii de urgență non-stop – vă scrie în continuare sfaturi care vă ajută să vă păstrați sănătatea dentară pentru o perioadă îndelungată. Înainte de a interveni medical, este mai eficient să preveniți apariția durerii, iar prevenția ține de fiecare în parte!

 

 1. Obiceiuri alimentare sănătoase

 

Pentru menținerea sănătății dentare, specialiștii Omega OmniDent recomandă o alimentație echilibrată, prin care corpul să beneficieze de aportul necesar de vitamine și minerale. 

În egală măsură, excesul afectează dinții. Consumul de zahăr, mâncăruri acide, cafea trebuie menținute în echilibru. 

 

Deși departe de a se încadra în capitolul alimentație, fumatul este un obicei, o dependență, care afectează sănătate cavității bucale, a dinților și nu numai. 

clinica stomatologica non stop Ome OmniDent

 1. Igiena dentară corespunzătoare

 

Periajul de două ori e zi este o recomandare de bază în igiena dentară, dar nu este suficientă.  În funcție de mesele zilnice, tipul de alimentație, consumul de dulciuri, vin, ceai sau cafea, se pot impune noi măsuri de igienă a dinților. Clătirea gurii după ce ați băut sucuri dulci și acidulate poate o fi măsură care vă ajută să aveți dinți mai sănătoși pe termen lung. 

 

 1. Alegerea corectă a periuței de dinți și schimbarea ei la maxim 3 luni

 

Periuța de dinți este instrumentul individual de bază pentru a păstra sănătatea dinților și a gingiei. Aceasta are rolul să vă ajute să periați cât mai eficient, în profunzime, ci nu să albească dinții prin abraziune. Din acest motiv, alegeți o o periuta de duritate medie care să nu afecteze smalțul dintelui. Puteți opta pentru o periuță electrică care asigură o ciclicitate specifică a rotațiilor, așadar un periaj uniform.

 

Chiar dacă se păstrează într-o stare bună periuța de dinți trebuie schimbată la maxim 3 luni. Aceasta pentru că în ea se acumulează bacterii care pot continua să vă afecteze sănătatea bucală. 

 

 1. Pasta de dinți și apa de gură – importante în menținerea sănătății cavității bucale

 

Multitudinea de mărci existentă pe piață provoacă mulți pacienți în alegerea pastei de dinți potrivite. Pasta de dinți are rolul de a îndepărta reziduurile, tartrul superficial și bacteriile, iar orice pastă de dinți – non -abrazivă- poate deservi acest scop. Cum fluorul și clorhexidina acționează asupra bacteriilor din cavitatea bucală, alegeți produse care conțină aceste substanțe. Acestea sunt utilizate strict pentru igiena orală, așadar nu le înghițiți pentru a evita efectul florului asupra sănătății. 

 

 1. Controlul medical periodic este o necesitate, nu o opțiune

 

Majoritatea pacienților ajung la medicul dentist când deja au carii profunde și dureri insuportabile, iar dinții sau măselele nu mai pot fi salvate. Controlul periodic nu este o opțiune. Vă salvează dinții de la extracție și nici nu ajungeți la dureri neplăcute. 

 

 1. Albirea dinților – o procedură estetică, recomandată a fi efectuată de către medici

 

Pe piață există produse de albirea dinților, precum pastă de dinți sau prafuri abrazive. Albirea dinților este conexă mai degrabă procedurilor estetice, benefice de altfel prin întărirea încrederii de sine a pacientului.  O dantură albă, frumoasă dă curajul de a zâmbi mai des. 

 

Produsele comerciale au efect vizibil discret, albind smalțul doar cu un număr limitat de nuanțe. De asemenea, acestea pot declanșa ușoară sensibilitate a dinților. Albirea corectă este o procedură non-invazivă, efectuată de către medici dentiști. 

 

Articol scris și publicat pentru Omega OmniDent – Intrarea Moneasa nr. 7, ap. 1, sector 1, Piata Romana, Bucuresti

 

Servicii stomatologice oferite de Omega OmniDent:

 

 • Ortodontie
 • Pedodontitie
 • Chirurgie Dento – Alveolara
 • Protetica
 • Parodontologie
 • Endodontitie
 • Odontoterapie restauratoare
 • Implantologie

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.